L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses organitza per als propers mesos una nova edició dels cursos de formació adreçats a aturats o a persones que volen formar-se i millorar les seves condicions laborals o el seu negoci. Enguany, la programació inclou un total de 10 cursos centrats en l'ensenyament d'idiomes, informàtica, emprenedoria i alimentació, d'acord a les necessitats detectades en el municipi. Les primeres preinscripcions s'obren l'1 de febrer.

En el bloc formatiu destinat a l'aprenentatge d'idiomes, l'Ajuntament ofereix dos cursos de francès, un d'anglès i un d'alemany, tots ells de nivell inicial i pensats per al desenvolupament de tasques d'atenció al públic en l'àmbit laboral (comerç, restauració, allotjament,...).

En el bloc corresponent a les noves tecnologies, l'Ajuntament continua oferint el curs d'alfabetització digital per a persones sense coneixements previs d'informàtica, on s'ofereix als participants una introducció a aquest entorn que inclou tractament de textos, eines multimèdia i navegació i comunicació a través d'internet. Enguany s'ofereixen també el curs d'internet adreçat a persones que ja han fet un ús bàsic d'ordinadors i el curs específic per saber utilitzar un full de càlcul.

Una altra formació que es torna a programar és el curs d'emprenedoria i creació d'empresa, el qual mostra a les persones amb una idea empresarial quins requisits i què s'ha de tenir en compte a l'hora d'obrir un negoci (com fer un pla d'empresa, estructura legal, pla econòmic financer, etc).

Com en edicions anteriors, el programa inclou el curs d'higiene alimentària, dirigit a persones que estiguin treballant o vulguin treballar en empreses del sector de la restauració o comerç alimentari i el qual permet als participants l'obtenció del Certificat de manipulador d'aliments.

Per últim, l'Oficina de Català de Roses, ofereix els seus diferents cursos de català inicial, bàsic, elemental i intermedi.

El període per tramitar les preinscripcions necessàries per poder participar en les diferents formacions s'inicia l'1 de febrer, ja sigui presencialment al Servei d'Atenció al Ciutadà-SAC de l'Ajuntament, o bé via web, a través del web municipal.