El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va donar suport, per una amplia majoria (31 vots a favor i dues abstencions) a una moció presentada pel Grup Comarcal de la CUP en la qual s'expressa el rebuig d'aquesta institució a l'aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre que va tenir lloc en el Consell de Ministres del passat 8 de gener.

En la moció, l'Alt Empordà dóna suport públic a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla Hidrològic. També es fa costat a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l'objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

En el text aprovat pel Consell Comarcal es demana a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l'adequació i el compliment del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre a les directives europees d'aigua, aus i hàbitats. També es ratifica "la necessitat de cabals ecològics suficients per a les zones humides dels nostres rius, que evitin el seu deteriorament i ser una eina d'especulació i mercadeig entre falsos usuaris". La moció va rebre el suport dels grups comarcals de CiU, PSC, ERC, CUP i Entesa i l'abstenció del PP i C's.