L´Institut El Pedró de l´Escala, amb l´esperit de mostrar la interdisciplinarietat dels coneixements, té tradició de dedicar, cada any, unes ponències dins d´un simposi anomenat Ulls d´Argos on, a partir d´un tema principal, que actua com a fil conductor, se succeeixen diferents ponències des dels diversos departaments de l´institut, desenvolupant aquest tema principal des de la perspectiva pròpia de cada àrea de coneixement. Al llarg dels cinc anys que fa que es porta a terme aquesta activitat, els temes principals han variat força, i ja s´han treballat Leonardo da Vinci, el coltan i els materials estratègics, viatges i viatgers i l´evolució de la tecnologia al camp. Enguany, la cinquena edició dels Ulls d´Argos tindrà com a tema principal les discapacitats i el lema Tots som iguals. La jornada es realitzarà aquest dimecres 27 de gener, a partir de les quatre de la tarda, a la biblioteca de l´Institut El Pedró.

Aquesta decisió s´ha pres gràcies a l´ajuda que han tingut de les alumnes Àfrica Radsma, Judit Juanola i Laura Barragan, les quals exposaran el seu Treball de Recerca de Batxillerat, mentre que la resta de xerrades seran, principalment, realitzades per professorat del centre de secundària.

La presentació de la jornada d´aquest dimecres anirà a càrrec de Pau Robert. Seguiran les ponències Sóc especial, com tothom, d´Àfrica Radsma; La musicoteràpia aplicada a la Síndrome de West, de Laura Barragan; i La vida d´un discapacitat psíquic, de Judit Juanola. David Cuenca parlarà de l´evolució en la terminologia lingüística referida a les discapacitats. Margarita Vidal tractarà sobre les discapacitats a la literatura i Manel Gallart i Ester Fuente oferiran la xerrada amb el títol Escoltant colors, mentre que Jordi Roig clourà les ponències parlant sobre les discapacitats als països en desenvolupament.