Llançà, ha estat seleccionat, conjuntament amb el municipi de Torroella de Montgrí - l'Estartit, com a exemple en l'aplicació dels indicadors ETIS (European Tourism Indicators System for Sustainable Management at Destination Level), per assistir a la jornada 'La gestió i promoció de destinacions turístiques sostenibles i accessibles', que tindrà lloc a Brussel€les el proper 28 de gener, organitzada per la Unitat de Turisme de la Direcció General de Industria i Empresa GROW de la Comissió Europea.

Els ETIS són un procés per gestionar, monitoritzar i augmentar la sostenibilitat dels destins turístics europeus, impulsat per la Direcció General d'Industria i Empresa de la Comissió Europea. El sistema es basa en un llistat de 27 indicadors obligatoris i 40 d'opcionals que intenten analitzar l'impacte de l'activitat en el territori a través dels següents aspectes: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural i impacte ambiental. Val a dir que, en el cas de Llançà, s'ha aconseguit obtenir el 91,04% del total d'indicadors sol€licitats.

El principi bàsic del sistema d'indicadors es que en l'anàlisi de l'evolució del destí i en el procés de presa de decisions es compti amb la implicació de totes les parts interessades (empreses, entitats, comunitat educativa, responsables de gestió pública, teixit associatiu, etc.).

En aquesta segona edició dels ETIS també hi ha hagut altres representants catalans com son Torroella de Montgrí - L'Estartit, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

El proper 28 de gener a Brussel·les Llançà tindrà l'oportunitat d'explicar la seva experiència en aquesta jornada; "concretament parlarem de les dificultats que hem tingut per obtenir alguns dels indicadors, dels resultats obtinguts i proposarem algunes millores pel sistema", expliquen els responsables municipals.