En un acte a la Jonquera presidit pel subdelegat del Govern de l'Estat a Girona i el Cap Superior de Policia de Catalunya, aquest dijous, dia 21, ha près possessió del càrrec de coordinador de fronteres terrestres a la demarcació gironina el comissari del Cos Nacional de Policia Luis César Suanzes Burguete. En l'acte, també ha estat present, entre d'altres autoritats, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez.

Luis César Suanzes Burguete va néixer a Saragossa fa 59 anys i va ingressar a l'Escola Superior de Policia el 1980. Endiferents destins de la geografia catalana, ha format part de serveis operatius, del grup antiatracaments, de la unitat d'intervenció policial i en controls fronterers. El 2008, sent inspector en cap, va ser traslladat a Saragossa com a cap de la XI Unitat d'Intervenció Policial, on va desenvolupar el dispositiu operatiu de seguretat establert amb motiu de l'Exposició Internacional de l'Aigua.

El juny del 2015 va ascendir a la categoria de comissari i un cop superat el curs al Centre d'Alts Estudis Policials ha estat destinat a la Jonquera com a comissari coordinador de fronteres terrestres de Girona.

Al llarg de la seva trajectòria professional, li han estat concedides diverses condecoracions com a reconeixement a la seva tasca.