Després del comunicat dels comerciants de la plaça Triangular difós a través del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, la CUP de Figueres ha emès un comunicat per explicar la seva versió del fets. "En primer lloc -diu la CUP-, qui ha paralitzat les obres ha estat l'Alcaldessa de Figueres, no la Candidatura d'Unitat Popular".

Aquesta paralització, segons informava l'Ajuntament de Figueres en el decret d'alcaldia, s'ha dut a terme per un incompliment de la llicència d'obra atorgada a la promotora. La formació de l'esquerra independentista "s'abstindrà de fer valoracions sobre el to polític del comunicat, però repetirà tantes vegades com calgui que qui silenciava el soroll de les obres per donar pas a aquell silenci permanent en cap cas era la CUP, sinó el govern de Figueres a través de l'esmentat decret, en compliment de la legalitat urbanística".

La CUP afegeix que "en segon lloc -i segons l'informe tècnic - s'han produït modificacions en les obres de la seu de la Societat Coral Erato que no estan emparades per la legalitat de la llicència. L'afirmació que les obres "més bé o més malament però anunciades i ratificades en tot moment" és falsa, ja que gràcies a la inspecció tècnica de l'Ajuntament es demostra que no s'han demanat els permisos per executar aquests canvis. El decret d'alcaldia posa en evidència que les modificacions no responen a la llicència municipal que es va concedir i que s'haurien de tramitar com una nova llicència o mitjançant la comunicació d'obres que no s'ajusten al projecte tècnic autoritzat".

Per altra banda, la CUP entén que "la dinamització dels barris -no només de la zona de la plaça Triangular- és quelcom primordial per atendre a les necessitats de les figuerenques i a la millora de la vida en comú. La formació de l'esquerra independentista pensa, també, que hi ha formes més democratitzadores de dinamitzar la vida als barris més enllà de la introducció de capital privat que lliga indiscutiblement els seus beneficis a uns pocs. La CUP aposta per un impuls de l'activitat social i econòmica inclusives dels barris a través de la descentralització d'equipaments culturals, de l'activació d'equipaments públics com les escoles perquè esdevinguin centres d'activitat als barris o de la participació de la ciutadania en la decisió de les polítiques que s'apliquen al seu entorn. La Candidatura d'Unitat Popular treballa conjuntament amb actors socials i culturals dels barris figuerencs des de diferents grups de treball".

En aquest sentit, emplaça als comerciants de la plaça Triangular "a mantenir un diàleg sobre les irregularitats del compliment de la llicència d'obra de la seu de l'Erato i sobre les polítiques de dinamització del seu entorn. Per aquest motiu, repartirà als locals comerciants una invitació per a una reunió informativa".