Roses celebrarà, el 16 de març, el primer Fòrum d'Oportunitats Empresarials perquè els emprenedors amb idees per crear un negoci o amb ganes de compartir el seu projecte d'empresa, o simplement expandir-lo, puguin contactar amb altres persones amb els mateixos interessos. Durant el Fòrum les persones interessades podran exposar en públic durant uns minuts el seu projecte de negoci.

Abans del Fòrum de març, que es farà al Teatre Municipal, es realitzaran dues xerrades prèvies. La primera el 27 de gener, de 4 a 6 de la tarda, al departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses, es titula "Com crear una empresa sense diners". I la segona el 24 de febrer: "Com fer una presentació efectiva". Les persones interessades a partipar-hi es poden inscriure al SAC.

Aquestes xerrades prèvies estan dirigides a persones emprenedores que tenen dificultats a l'hora de tirar endavant els seus projectes. La finalitat no és aconseguir finançament, sinó trobar fórmules alternatives de col·laboració o recollir experiències d'altres que han hagut de superar aquests obstacles amb anterioritat. També interessa a persones que ja tenen funcionant un negoci, però que necessiten expandir-lo. Les xerrades també volen ajudar als emprenedors a "vendre" millor les seves propostes i a comunicar de forma ràpida i efectiva què busquen o què necessiten.

Aquesta fórmula de col·laboració entre emprenedors s'està mostrant com una eina molt efectiva a l'hora de tirar endavant molts projectes i per això l'Ajuntament de Roses, com estan fent moltes altres poblacions, vol oferir un Fòrum d'Oportunitats a la seva ciutadania.