El grup municipal d'ERC Figueres es mostra sorprès davant les informacions aparegudes a premsa on un grup de comerciants i veïns sense identificar denunciaven que els republicans eren un dels responsables de l'aturada de la instal·lació de la Clínica Bofill a l'edifici de la Societat Coral Erato. ERC nega la major i afirma que quan aquest tema s'ha dut al plenari "ens hem abstingut a l'espera de comptar amb els informes tècnics i jurídics que creiem que són necessaris després de la modificació que ha patit el projecte".

Des d'ERC s'ha intentat contactar sense èxit amb els responsables del comunicat i aclarir les "intoxicacions" a les quals han estat sotmesos aquests veïns. En aquest sentit, Esquerra posa a disposició d'aquest grup el número de telèfon mòbil de la portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, (670 48 39 37), i el correu electrònic figueres@esquerra.org per tal d'acordar una reunió.

La portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que "lamentem profundament aquestes informacions interessades i volem deixar ben clar que creiem del tot necessària una revitalització de la zona centre i migdia de la ciutat". Lladó recorda que "en més d'una ocasió, com també hem fet de la majoria de barris de Figueres, hem denunciat que es tracta d'una zona abandonada durant molts anys degut a la deixadesa de l'ajuntament fos quin fos el Govern que hi hagués en aquell moment".

Pel que fa a la instal·lació de la Clínica Bofill, Lladó explica que "no ens hem oposat en cap moment a la seva implantació, sempre ens hem abstingut, a l'espera de l'informe tècnic i jurídic que confirmés que les coses s'estaven fent bé. Creiem que és la nostra responsabilitat vetllar perquè el projecte es desenvolupi de manera responsable amb funció dels acords presos per l'ajuntament en el passat".

Des d'ERC també es recorda que l'alcaldessa ha assumit que les obres calia aturar-les per manca de llicència, una situació provocada pels canvis aplicats sobre el projecte inicial.