Després de quatre anys d'austeritat en els comptes municipals, derivada del dèficit important generat l'any 2011, el Govern ha anunciat que "ha recuperat la capacitat inversora" més enllà de la despesa corrent. Els tres eixos bàsics del capítol d'inversions passen per tirar endavant l'obertura de la Casa Natal de Salvador Dalí, l'inici de la construcció del tercer pavelló poliesportiu, després d'un procés consultiu previst pel mes de febrer, i la recuperació del Pla de Barris en el nucli antic amb la reforma del carrer de la Jonquera.

L'esborrany de pressupost també preveu una millora generalitzada dels Serveis Urbans i el reforç de la Seguretat Ciutadana amb la incorporació de set nous agents per a la Guàrdia Urbana.

Els regidors també han posat un especial èmfasi en les mesures destinades a fomentar la cohesió social i promoure noves activitats educatives, culturals i de promoció de la ciutat.

El ple se celebra aquest vespre i el Govern confia, com ja va passar amb el tràmit de les ordenances, que part de l'oposició doni un vot de confiança en el seu pressupost a l'espera de negociar incorporacions de partides i propostes durant el període d'al·legacions.