L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha anunciat un procés participatiu que permetrà conèixer l'opinió dels ciutadans, empreses i associacions sobre l'última fase de les obres de millora del passeig marítim d'Empuriabrava que ja es van començar el 2015 i que es preveu que s'allarguin fins al 2017. És una decisió de l'actual equip de govern format per CiU, PP, Plataforma per Castelló i UDEM, que continuarà el projecte iniciat per l'anterior alcalde. El cost de l'obra és de 3,2 milions d'euros. Els ciutadans podran omplir un qüestionari fins al 15 de setembre. Aquest dijous també s'ha presentat la nova figura del regidor de barri. En total n'hi haurà 8 amb la idea de ser més proper al ciutadà i millorar la comunicació.

El consistori farà un buidatge de totes les aportacions rebudes a través d'un qüestionari sobre els equipaments i enjardinaments a la platja d'Empuriabrava. El Centre Cívic ha estat l'espai escollit on s'ha anunciat aquest procés participatiu que finalitzarà el 15 de setembre. Després d'analitzar les peticions s'obrirà un procés de diàleg per buscar el màxim consens sobre les mesures a prendre.

El passeig marítim ha passat a ser de titularitat municipal des que l'estat espanyol va decidir traspassar-ho al consistori. Durant quaranta anys, la concessió del front marítim va estar a mans d'una empresa privada.

El projecte de millora del passeig vol impulsar de nou aquest espai. De fet, la primera fase de l'obra ja es va fer durant el 2015 i va tenir un cost de 821.000 euros, amb millores en l'enllumenat, instal·lació de bancs i cinc noves passeres, entre d'altres actuacions.

Des del juny del 2015 hi ha un nou equip de govern -format per CiU, el PP, Plataforma per Castelló i UDEM- que ara ha cregut necessari fer un procés participatiu d'una obra que ja ha començat. La segona fase, prevista per aquest 2016 tindrà un pressupost d'1,05 milions d'euros per fer la vorera de l'avinguda i els entorns dels edificis així com un carril bici. La tercera i última fase, prevista el 2017, tindrà un pressupost d'1,332.000 euros i serà la que inclourà les aportacions dels ciutadans. Els treballs se centraran en l'enjardinament, els acabats decoratius i en la resta d'equipaments que es cregui necessari així com un parc de salut

Creen la figura del regidor de zona

L'equip de govern ha donat a conèixer una nova figura, el regidor de zona, amb l'objectiu de millorar la comunicació amb el ciutadà i ser més propers. En total se'n creen 8, corresponent a les vuit zones amb les que s'ha dividit el municipi. Per contactar amb cadascun d'ells, cal demanar cita prèvia.

Els serveis de restauració de la platja, a concurs

Aquest dijous ha sortit publicat al BOG de Girona l'edicte per atorgar les autoritzacions municipals dels locals situats al passeig marítim de la platja d'Empuriabrava. Es tracta dels tres bars/restaurants individuals situats dos d'ells als extrems de la platja (Muga i Bocana) i el tercer a l'alçada del sector Gran Reserva. Per l'altra part, hi ha els 4 locals que quedaran definits en l´antic edifici de la discoteca Passarel·la que actualment s'anomena Edifici Gira-sol.

Tots aquests locals es liciten en dos concursos diferents, un pels tres individuals i l'altre per l'edifici Gira-sol. La llicència es donarà per 15 anys i hauran d'obrir al públic tot l'any exceptuant el període de vacances.

Demà es penjarà al web de l'ajuntament les bases tècniques i administratives i els interessats tindran dos mesos per presentar les seves ofertes.