La campanya de rebaixes ha començat amb bon peu a Catalunya però aquestes bones perspectives no es veuen de la mateixa manera a l'Alt Empordà. "No han arrencat bé i hi influeixen diversos factors", apunta Carles Tubert, gerent de Comerç Figueres i de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà". Els botiguers fa dies que es queixen perquè el bon temps que està fent, amb temperatures que no són d'hivern, "eviten que la gent compri roba d'abrigar, que és la que venem ara. Les rebaixes necessiten fred", apunta un comerciant del centre de la capital empordanesa.

Carles Tubert va més enllà: "Les rebaixes ja no tornaran a ser el que havien estat. Per començar, hi ha establiments que aprofiten la falta de normativa per fer-ne abans d'hora. Però el que més ens està perjudicant, a Figueres i a la comarca, són els controls constants a la frontera amb França. Això fa recular els visitants i compradors d'un dia".

"Acabo d'arribar dels Països Baixos i ni a Bèlgica ni a Luxemburg he trobat cap control de la policia francesa. Això fa de mal pensar. Com a mínim, perjudica molt el comerç i l'hostaleria. El temor que tenim és que, a causa de l'Eurocopa, aquests controls s'allarguin més".