El municipi de Roses ha tancat l'any 2015 sense veure, encara, cap moviment en la construcció de la nova escola Montserrat Vayreda, amb l'objectiu d'acabar amb la provisionalitat dels mòduls prefabricats, on fan classes des de fa deu anys. L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan (CiU), posa com a prioritat per a aquest any 2016 "que es desencallin alguns problemes que estan bloquejats com la construcció del Montserrat Vayreda".

La Generalitat havia previst, l'estiu del 2014, treure a licitació el projecte constructiu de l'escola, que aleshores tenia un cost de més de quatre milions d'euros. Llavors, s'esperava que els treballs poguessin estar enllestits perquè durant el curs 2015-2016 -és a dir, aquest- ja s'hi poguessin començar les classes.

Un altre dels temes que ha posat l'alcaldessa rosinca a la seva ­carta als Reis Mags és l'enderroc de la depuradora de marisc, amb molts anys de demora. El ­consistori ha demanat en diverses ocasions al govern de l'Estat espanyol que tiri a terra aquesta estructura. L'última vegada que va demanar el projecte ­d'enderroc va ser el passat mes de maig, abans de les eleccions municipals. El desenvolupament de la zona industrial és clau, també, per fer un gir en la promoció ­econòmica del municipi rosinc.

Com a alcaldessa, però, a aquest any 2016, Mindan demana, principalment, "que la gent del meu poble pugui trobar feina i guanyar-se la vida".