Protecció Civil ha passat aquest dilluns al migdia l'alerta del pla Inuncat a prealerta per la previsió d'onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral fins aquest migdia. L'episodi de fort vent no ha generat incidències destacables durant la passada nit i matinada, segons ha informat Protecció Civil. El telèfon d'emergències 112 ha rebut només set trucades relacionades amb el vent des de la mitjanit fins a les sis del matí i, en tot l'episodi, el total de trucades és de 102.

No obstant, 44 d'aquests avisos van ser per l'incendi forestal -ja extingit- de Sant Celoni. De la resta de trucades, 25 s'han fet des del Barcelonès, 8 del Baix Llobregat i 6 des de la Selva i també des de l'Alt Empordà. La majoria d'aquestes trucades han estat per obstacles a la calçada, arbres caiguts i risc estructural. Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han atès 16 avisos per vent entre les 20.00 hores d'ahir i les 07.00 hores.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona manté activat el seu Pla Bàsic d'Emergència Municipal per mal estat de la mar.