Les línies R2 i R11 restabliran el seu servei habitual el proper dilluns 11 de gener a les 6.00 hores, segons han informat Adif i Renfe. El servei estava afectat des del robatori de cable que es va produir el 15 de desembre i que va deixar les instal·lacions "completament destruïdes o greument danyades". Adif està avançant en la reposició completa d'aquestes instal·lacions i preveu reprendre el servei habitual el proper dilluns. Tot i això, el treballs per aconseguir la reparació definitiva, prevista per al febrer, continuaran i afectaran la línia R8, que entre les 8 i les 20 hores circularà entre Mollet Sant Fost i Martorell. Així, els viatges de Granollers Centre i Montmeló que utilitzen habitualment aquesta línia s'hauran de desplaçar fins a Mollet Sant Fost on podran enllaçar amb la línia R8 i viceversa. Des de l'inici del servei i fins les 8.00 hores i des de les 20.00 al final del serveis dels dies laborables i dissabtes es circularà en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat i es prestarà un servei per carretera entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre. Els diumenges el servei en tren es prestarà només entre Martorell i Cerdanyola UAB i per carretera entre aquesta parada i Granollers Centre.

Les afectacions a les línies R2 i R11 són conseqüència del robatori de 480 metres d'un cable del sistema d'electrificació i el posterior contacte de cables d'alta tensió amb altres conductors elèctrics de baixa tensió, que van provocar diversos incendis i greus afectacions generalitzades en diferents punts de la infraestructura ferroviària. Aquests incendis van afectar greument quatre enclavaments, dos dels quals van quedar "completament destruïts" i els altres dos molt danyats. Paral·lelament, es van produir freus afectacions a les xarxes de cablejat e comunicacions, instal·lacions de seguretat, sistemes de senyalització i equips informàtics que regulen la circulació de trens a nivell local en estacions i trajectes entre La Llagosta, Cerdanyola Universitat Mollet Sant Fost.

Adif ha prioritzat el restabliment de la normalitat en la circulació en l'àmbit de la bifurcació de Mollet. Fins ara, s'han reposat els equipaments afectats als enclavaments de La Llagosta i de Riera de Caldes i s'han instal·lat els nous sistemes a l'enclavament de Mollet Sant Fots i es treballa en el situat a la bifurcació Nus de Mollet. En aquests dos enclavaments, les tasques consisteixen en la substitució completa dels equips informàtics, de comunicacions, senyalització, subministrament elèctric, cablejat i energia, entre d'altres.

Paral·lelament, la companyia ha iniciat les proves i els treballs de camp necessaris per verificar el correcte funcionament del conjunt de sistemes de forma prèvia al restabliment del proper dilluns per tal de donar les màximes garanties de seguretat i fiabilitat. Per últim, s'està avançant en la reposició de 54 quilòmetres de cablejat dels sistemes de senyalització, comunicacions, gestió de trànsit i seguretat que es van veure afectats.

Per portar a terme totes aquests tasques, s'han mobilitzat 30 persones, entre tècnics especialitzats i d'empreses tecnològiques, proveïdors de subministraments i de manteniment.