L'equip de Govern de Figueres, format per CiU i PSC, no s'ha quedat de braços plegats davant l'article crític que mossèn Josep Taberner, rector de la parròquia del Bon Pastor, va publicar en l'anterior edició del nostre Setmanari.

Mossèn Taberner va reaccionar arran del conflicte generat per la detenció d'El Juanillo i que va desembocar en un enfrontament entre uns tres-cents veïns del barri de Sant Joan, on viu la majoria de la comunitat gitana, i les forces policials. "Si no fos que tot plegat ha portat una greu irritació entre els membres i comandaments del cos de seguretat, podríem pensar que no és més que una anècdota. Però no crec que sigui una anècdota, sinó un símptoma greu d'una situació que no té una solució sols en la força, la seguretat i les batudes per restablir el subministrament elèctric", va afirmar, el rector.

Mossèn Tàber, com se'l coneix popularment, va reclamar, des de les pàgines del periòdic "una acció conjunta de tots els grups polítics representats al consistori, i una actuació que impliqui la Generalitat... i l'aportació de les associacions i la consciència de tots els veïns de la ciutat".

En nom del Govern local, l'alcaldessa Marta Felip ha replicat amb un article de resposta que publica, aquest dimarts, el Setmanari. "Fa de mal replicar l'article d'algú quan saps que l'autor coneix de primera mà la realitat en qüestió -en el cas que ens ocupa, el barri de Sant Joan de Figueres. Fan de mal respondre les crítiques que acusen el govern de la ciutat d'actuar exclusivament en benefici propi, propagandístic, sobretot si vénen d'algú que té constància de l'esforç multidisciplinari que s'hi aboca des de l'Administració municipal. Si en algun sector de Figueres s'hi han esmerçat hores, projectes i recursos és al barri de Sant Joan. No cal recórrer als comentaris carregats de frivolitat que sovint apareixen al Facebook", afirma l'alcaldessa.

"És l'obligació d'un govern democràtic -i, pel que fa al cas, plural- concentrar-se en els més desafavorits, cosa que no exclou l'atenció al conjunt de la comunitat", afegeix Marta Felip.

Podeu llegir l'article sencer a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.