Els tècnics de la Diputació de Girona estan preparant un projecte alternatiu per reformar la carretera que uneix Castelló d'Empúries i Palau-saverdera, que travessa el Parc Natural dels Aiguamolls i que es coneix popularment com la dels Tres Ponts.

El projecte inicial va aixecar el rebuig del món naturalista i, també, de diversos agents socials i econòmics que el consideraven massa agressiu. La Diputació va decidir fer un pas enrere per tornar a estudiar el tema. L'actual president de l'organisme provincial, Pere Vila, s'ha mostrat predisposat, des del primer moment, a trobar un consens per fer una obra més adaptada a les necessitats del vial.

En declaracions al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, Vila ha explicat que "les carreteres són un lloc de pas per a tots, no només per als que estan a favor dels projectes sinó per a tots, i aquí el departament ens va fer un informe en el qual demanava que tornéssim a fer diferents alternatives que no fossin tan agressives amb la part del corredor i ho estem preparant. Quan ho tinguem preparat, ho ensenyarem a tots els actors participants i, entre tots, intentarem consensuar la millor obra possible, entenent que la nostra era una voluntat molt ferma de fer un projecte de millora d'una carretera que no està en totes les condicions de seguretat possibles. No era una cosa agressiva, però sabent la sensibilitat que hi ha avui en dia, i a més en aquest entorn dels Aiguamolls, la Diputació estarà a l'alçada i finalment aprovarem el projecte, en el qual hi haurà el consens de tothom, segur".