L'Ajuntament de Sant Pere Pescador va aprovar en el darrer Ple ordinari de l'any 2015, celebrat el passat dimecres dia 23 de desembre, els Pressupostos per l´exercici 2016. Les quantitats totals de la Corporació son, 3.482.640 € en la part d´ingressos i 2.910.921 €, en la part de despeses.

El consistori santperenc continua apostant per assegurar el manteniment dels espais públics, a fi i efecte que el poble tingui el nivell de qualitat, que creiem es mereix. També està previst i com un dèficit estructural que té el sector de la pagesia des de fa anys, invertir en la neteja de recs. Aquest serà un projecte plurianual i que arrencarà amb els recs madrals o arteries principals, i ha de continuar en els més petits o capil·lars.

En temes més de caire social i centrat en el jovent, vol apostar per crear un "espai jove" i per a tots els joves sense exclusió. Aquesta nova eina, els hi ha de permetre interrelacionar-se en tots els sentits, a fi i efecte de que els hi millori la seva pròpia autoestima en front de la vida mateixa. Això ho faran amb una col·laboració que ja han establert a 3 bandes (Ajuntament, Consell Comarcal i Obra Social "la Caixa") i que recollirà l´experiència exitosa d´altres indrets.

Continuaran donant suport a les entitats tan esportives com de caire més cultural i/o social del poble, dintre dels paràmetres econòmics de contenció que ens obliga aquest pressupost. Per altra banda, apostaren per consolidar el segell de Destinació Turisme Familiar en el que estan immersos juntament amb la Generalitat i que ha d´ajudar a la competitivitat del seu sector, principalment turístic.

Cal dir que també es va aprovar en aquest ple, cancel·lar l´únic préstec que l´Ajuntament tenia per valor de 189.000 € i així d´aquesta manera, reduir el seu endeutament a 0 €, a 31 de desembre de 2015. Això allibera l'ajuntament de despeses financeres, que podem reconvertir en més serveis pels ciutadans.

Finalment, i pel que fa a la part d´inversions, han acordat dedicar la quantitat de 216.000 €, corresponent a la construcció d´un magatzem municipal, a ampliar la xarxa de carrils bicis amb la interconnexió amb Sant Martí d´Empúries i finalment en nous punts de llum amb tecnologia LED, per contribuir a la sostenibilitat ambiental i a la vegada reduir despesa. Tots aquest projectes estan subvencionats per la Generalitat i/o Diputació de Girona, en una quantitat propera al 60%.

Amb tot plegat l´Ajuntament de Sant Pere creu que dona equilibri a les necessitats globals i diverses del nostre poble, que com a tal té singularitats que cal aprofitar i posar-les en valor, amb la contribució de tots plegats, gestors municipals i ciutadans.