L´Agència Catalana de l´Aigua ha finalitzat recentment diverses actuacions de manteniment i conservació de lleres en un tram de 3,3 quilòmetres del riu Manol, al seu pas per tres municipis de l´Alt Empordà. Concretament s´ha treballat en un sector comprès entre la carretera C-260 i la confluència amb el riu la Muga, dins els termes municipals de Figueres, Vila-sacra i Peralada.

Els treballs han consistit en reduir la densitat vegetal de la llera, mitjançant la retirada de taps de vegetació existent, així com l´aclarida d´aquesta. També s´han retirat acumulacions de brossa i arbres tombats a la llera.

L´actuació, executada per l´empresa pública Forestal Catalana SA,, ha permès recuperar la capacitat hidràulica de la llera, garantint el lliure flux de l´aigua i minimitzant el risc d´afectacions en cas d´avingudes.

Actuacions en lleres previstes per al 2015

L´Agència Catalana de l´Aigua està destinant més d´un milió d´euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres aquest 2015 dins l´àmbit de les conques internes.

Una partida de 400.000 euros s´està destinant per actuacions fora de zona urbana; 300.000 euros per actuacions conveniades amb els ajuntaments (on l´ACA aporta el 80% de l´actuació i els consistoris beneficiats el 20% restant) per treballs dins de zona urbana i, finalment, 340.500 euros en actuacions d´emergència en lleres afectades per les ventades i riuades registrades durant la tardor de 2014.