Pere Vila és l'actual president de la Diputació de Girona i president de Convergència Democràtica a les comarques gironines. El Setmanari de l'Alt EMPORDÀ publica, en la seva edició d'aquest dimarts, una extensa entrevista amb el polític llançanenc per conèixer el seu punt de vista sobre els temes d'actualitat i les qüestions que afecten l'organisme que presideix.

Sobre les obres d'elBulli Foundation de Cala Montjoi, Pere Vila diu que "és una llàstima que no estigui fet, ja. Hagués estat bo pel territori, i ho ha de ser, no en tinc cap dubte. Aquest projecte és una continuació de tota la feina que ha fet Ferran Adri i el seu equip. És una situació trista que encara estiguem amb el debat de si es farà o no, i si es fa, com es farà. Sabem que tenia ofertes d'altres països, on ja estaria fet. Hem de saber valorar millor què han fet Ferran Adrià i elBulli pel nostre país".

Vila afronta al decisió el debat sobre les infraestructures existents en el territori i les mancances derivades de la gestió externa d'algunes d'elles."Seria una excel·lent notícia que l'aeroport de Girona pogués ser la quarta pista de l'aeroport del Prat", explica durant l'entrevista.

Sobre l'Alt Empordà, el president de la Diputació parla de les possibilitats de participar en l'obertura de la Casa Natal de Dalí o en l'acabament de les obres del Casino Menestral. També parla del gastroturisme i dels vins que s'elaboren en el territori. Pere Vila considera que "fa 25 anys, ningú hagués vist amb els ulls que veiem ara la potència que té la DO Empordà".

Llegiu l'entrevista sencera a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.