La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que la previsió d'ocupació durant les vacances de Nadal que inicien aquest dimecres 23 de desembre i finalitzen el proper diumenge 10 de gener de 2016, a la comarca de l'Alt Empordà, oscil·larà entre el 30% i el 35% -durant la setmana del 23 al 27 de desembre- i entre el 55% i el 60% -del 28 de desembre al 3 de gener.

El sector hoteler recorda que aquest període estacional a les comarques del litoral (Alt Empordà, Baix Empordà i el litoral de la Selva) de la província de Girona hi ha el 60% de la flota hotelera tancada per temporada d'hivern.

El perfil de turista que visitarà les comarques gironines durant les vacances de Nadal són majoritàriament parelles de mitjana edat sense fills i famílies catalanes de la ciutat de Barcelona i rodalies, seguit de franceses.

La mitjana d'estades dels visitants a la província de Girona durant les vacances de Nadal oscil·larà entre dos i tres dies, essent el dijous 31 de desembre el dia que hi haurà un nombre major d'entrades, coincidint com cada any amb la celebració de Cap d'Any.

El preu mig per habitació doble, sense esmorzar i sense IVA es troba entre 75€ i 80€.