bertis autopistas i Áreas han renovat l'àrea de servei més gran de tota Espanya convertint-la en un espai versàtil, modern i funcional. Es tracta de l'àrea de servei de La Jonquera, ubicada al tram gironí de l'AP-7 i que compta amb un total de 7.187 metres quadrats de superfície. El renovat espai transforma la parada del conductor en una experiència que fomenta el descans i la desconnexió gràcies a una àmplia oferta de novetats en travel retail adaptades a tots els públics, des de commuters (conductors que utilitzen la via per a desplaçar-se per motius de feina) fins a grans grups i famílies.

L'edifici de l'àrea de servei de Porta Catalana va ser dissenyat a l'any 1976 per l'insigne arquitecte català Josep Lluís Sert, reconegut internacionalment com un dels renovadors dels conceptes arquitectònics i de disseny del segle XX. La renovació s'ha dut a terme des del respecte al llegat de l'autor i per això, les obres han estat assessorades i supervisades per Jaume Freixas, l'arquitecte especialista en l'obra de Sert, col·laborador seu, i des de 2009, president de la Fundació Joan Miró.

La renovada àrea de servei transforma el concepte de servei al client en experiència al client gràcies al nou disseny, la millora i la modernització de l'espai. Les noves instal·lacions incorporen serveis de valor afegit, on prima la tecnologia i els espais lúdics. Els conductors trobaran wifi gratuït, zones infantils millorades, un nou concepte de nurserie en ruta, zona de picnic i vending d'última generació, Deli Corner.

COMO, la nova marca gastronòmica pels paladars més exigents

Áreas dóna a conèixer en aquest espai la seva nova marca, COMO, desenvolupada per la companyia. COMO es caracteritza per la versatilitat de la seva oferta, doncs posa a disposició dels paladars més exigents un ampli ventall de possibilitats gustatives. Des d'entrepans gourmet fets al moment amb diferents pans artesanals fins a exquisits plats regionals de la zona com l'escudella catalana.

A més de COMO, entre la nova oferta gastronòmica, Áreas posarà a disposició dels viatgers un mix de sabors a través d'una combinació inèdita de marques. Els conductors trobaran les millors hamburgueses cuinades “al Grill” de la mà de Burger King a un local que estrena la seva nova imatge, molt més acollidora i càlida. I el catàleg de marques es completa amb Eureka, un nou concepte de supermercat amb estanc incorporat, que facilita la compra als viatgers posant a disposició un ampli catàleg d'articles de conveniència, aliments artesanals i amb denominació d'origen i regals.

Aquest projecte gastronòmic respon als nous hàbits i necessitats dels conductors i clients de les autopistes. Prèviament a la implantació d'aquest pla, i a la renovació d'aquest espai, abertis autopistas i Áreas van realitzar un estudi en profunditat de les distintes àrees de servei per adaptar l'oferta de cadascuna d'elles als nous hàbits dels usuaris habituals.

Un ambiciós pla amb especial incidència a Girona

Aquesta renovació, forma part de la fase final del pla de renovació de les àrees de servei de les autopistes, que contempla la reforma d'un total de 17 instal·lacions a les vies AP-7, AP-2 i AP-68, totes elles gestionades per abertis autopistas, i ha suposat una inversió de 12,78 milions d'euros per Áreas.

La renovació global de les àrees de servei es va iniciar al 2011 i posa l'accent en les àrees de servei de l'AP-7 a Girona, i en aquesta zona, el projecte es completarà amb l'apertura de l'àrea de servei de La Selva.

Concretament, a l'àrea de servei de La Jonquera el tràfic ha crescut en un 5,5% fins al novembre de 2015 respecte al mateix període de l'any anterior. Per la seva situació estratègica, limita amb la frontera francesa, aquesta àrea de servei es converteix en un espai de llarg recorregut, utilitzada per conductors que realitzen trajectes llargs, ja sigui per vacances o per motius laborals.