Els trens de la companyia Renfe acumulen aquest divendres alguns retards tot i la desconvocatòria aquesta matinada de la vaga convocada per CGT Rodalies i a Mitja i Llarga Distància després d'arribar a un acord sobre el conveni col·lectiu. Segons fonts de l'empresa, les demores es deuen a raons logístiques, ja que per a la jornada d'avui s'havia previst que funcionés amb el 66% dels combois en hora punta i el 33% durant la resta del dia. Els trens i el personal s'havien distribuït per afrontar la jornada d'avui i ara s'han d'anar reincorporant de manera esglaonada a la rutina d'un dia laborable normal i provoca que les freqüències de pas no siguin regulars. Renfe, que preveu recuperar la normalitat al llarg del dia, recomana als viatgers que consultin els horaris a la pàgina web.

Per la seva banda, a l'R2 i a l'R11 segueixen circulant amb dos combois per hora i sentit com a conseqüència del robatori de 360 metres de cable de coure entre les estacions de Mollet Sant Fost i La Llagosta. Amb la desconvocatòria de vaga, l'R2 es reforça amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers poden enllaçar amb els trens de rodalies de la R3 i la R4, així com amb el metro o l'autobús.

A més, a l'R8 el tram entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre només es cobreix amb autocar, tot i que es manté el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat.