La Guàrdia Urbana de Figueres ha dut a terme 195 actuacions per la lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges i el frau durant el 2015. En detall, els agents figuerencs han detectat 48 ocupacions d'habitatges i 147 fraus en subministraments de la llar: 108 usuaris que han punxat la xarxa elèctrica i 39 el servei d'aigua.

Com s'ha explicat al llarg de l'any, el major nombre d'actuacions s'han concentrat a la Zona oest de la ciutat, on s'hi han fet fins a 102 intervencions: 67 relacionades amb el frau de la llum, 33 en el d'aigua i, finalment, 2 ocupacions.

El context d'aquestes actuacions rau en la voluntat del Govern municipal de combatre l'exclusió social. En aquest sentit, s'ha elaborat un pla que es resumeix en la voluntat de destinar més recursos, més control i millors garanties perquè les ajudes arribin als més necessitats. Per dur-lo a terme s'han aplicat en tot moment criteris tècnics per garantir que les persones que reben els ajuts siguin aquelles que realment més ho necessiten -la qual cosa no sempre coincideix amb aquelles que més vegades els reclamen. Una prova d'aquesta nova política municipal, on es combina l'acció social i la fermesa contra la impunitat, es materialitza en les actuacions realitzades els últims mesos en el bloc de pisos del carrer Ramon Mandri, 16.

Segons el tinent alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, "Figueres és avui una ciutat més segura que combat amb fermesa la il·legalitat, la impunitat i l'incivisme. La zona oest n'és un exemple, aquest punt concentra la meitat de les actuacions. La resta, més de 90, es reparteixen per altres zones de Figueres".

L'alcaldessa, Marta Felip, assegura que el "Govern ha fet un esforç evident per controlar la impunitat, però en paral·lel també hem fet un pas important en les ajudes contra l'exclusió social. Hem destinat més recursos, més control i millors garanties per arribar a cobrir les necessitats en matèria d'habitatge d'aquells que realment ho necessiten".