Medi natural

151 arbres singulars i d'interès de l'Alt Empordà no estan protegits ni catalogats

La IAEDEN ha inventariat els arbres que cal catalogar perquè els ajuntaments els protegeixin

18.12.2015 | 12:49
Roure singular al Far d´Empordà.

Actualment, a la comarca de l'Alt Empordà existeixen alguns arbres protegits (32 en planejaments municipals i 11 com a arbres monumentals per la Generalitat), però tot i això s'ha detectat una gran quantitat d'arbres d'interès 'no protegit'.

La IAEDEN-Salvem l'Empordà ha elaborat aquest 2015 un catàleg d'arbres singulars de l'Alt Empordà que ha fet arribar a les administracions locals perquè els declarin d'interès local. Dos de trenta-cinc ajuntaments ja han seguit la proposta. Són els de la Jonquera i Cantallops, que ja han aprovat unes mocions que cataloguen els arbres proposats d'interès local.

Els arbres singulars són determinats exemplars d'espècies arbòries que pel seu valor monumental, històric o científic, formen part del patrimoni cultural de Catalunya, o que destaquen per les seves característiques i popularitat dins el municipi o comarca. La declaració d'un arbre/arbreda d'interès local o comarcal implia la prohibició de tallar-los i d'arrencar-los total o parcialment, així com danyar-los per qualsevol mitjà. I la seva declaració és per part de l'administració pública competent.

La IAEDEN-Salvem l'Empordà ha elaborat un 'Inventari d'arbres singulars d'interès no protegits de la comarca de l'Alt Empordà' que recull un total de 151 arbres de 35 municipis i 14 arbredes de la comarca altempordanesa que no estan protegits sota cap catalogació.

Per a tots aquests exemplars, se n'ha elaborat una fitxa informativa que han enviat als ajuntaments i al Consell Comarca de l'Alt Empordà, animant-los a aprovar una moció de protecció dels arbres singulars del municipi. Tota aquesta informació està disponible a la web de la IAEDEN.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema