Als treballs que es realitzen actualment a la plaça Catalunya de Roses per millorar-ne l'accessibilitat, se sumen aquesta setmana nous projectes d'arranjament i millora de diferents espais de la vila. El reasfaltat del carrer de l'Om a la urbanització La Garriga, l'ampliació de la vorera de l'edifici de la Policia Local i la reubicació d'un pas de vianants de l'Avinguda de Rhode, formen part d'aquestes millores.

El pas de vianants existent fins ara a l'avinguda de Rhode, davant de la Ciutadella, es veurà desglossat en dos per donar una millor accessibilitat i servei als vianants. Els treballs consistiran en el trasllat de l'actual pas situat davant de la caseta d'informació de Creu Roja, en direcció a la porta d'accés del recinte monumental de la Ciutadella.

D'aquesta manera, se solucionaran els problemes d'accessibilitat que provocava el pas de vianants anterior, que finalitzava en un tram de vorera amb una amplitud insuficient.

Una altra millora en aquest espai serà la creació d'un nou pas de vianants a tocar de la rotonda de l'Oficina de Turisme, fins ara inexistent. Així, es dotarà de continuïtat el passeig que transcorre des de la Ronda Miquel Oliva i Prat -que voreja la Ciutadella-, fins al passeig Marítim, evitant que els vianants hagin de desplaçar-se fins a altres passos més llunyans per travessar l'avinguda de Rhode en direcció al passeig o a la platja. El cost del conjunt d'aquests treballs és de 2.500 €.

Una altra actuació que incidirà de manera significativa en l'ordenació i accessibilitat de la via pública rosinca és l'ampliació de la vorera de l'edifici de la Policia Local, recentment renovat, que també s'inicia aquesta setmana.

En aquest cas l'ordenació suposarà l'ampliació de la vorera del carrer Tarragona i de la nova façana resultant, així com la creació d'uns illeta triangular que s'adaptarà al recorregut del carrer, incorporant una franja de vorera per a vianants i una altra amb espai destinat a l'aparcament per a vehicles i motocicletes.

Per últim, se senyalitzarà un pas de vianants que donarà accés a la seu policial. El cost d'aquest projecte és de 9.900 €.

La darrera actuació que també s'inicia aquesta setmana són les obres de manteniment al carrer de l'Om, a la urbanització de La Garriga. En aquest cas els treballs consisteixen en l'anivellament i reasfaltatge d'uns 30 metres de carrer, tram del qual també es refarà la vorera, actuació amb la qual se subsanarà l'actual pendent que provocava problemes d'acumulació d'aigua a les finques veïnes en episodis de pluja. Aquesta actuació està pressupostada en 18.000 €.