El municipi de Portbou viurà aquest dissabte, dia 19 de desembre, una jornada especial on el voluntariat serà la principal arma per a una iniciativa mediambiental. L´associació Festa Amunt, amb la col·laboració de l´Ajuntament portbouenc i dels Bombers de la Generalitat, organitzarà una plantada popular de pins amb l´objectiu de fer una reforestació de la Muntanya de Portbou. El lema de la jornada serà De les cendres, brotaran els arbres, i l´objectiu dels organitzadors és plantar tres-cents arbres entre tots els participants a la festa. Les espècies escollides per repoblar aquesta muntanya, molt castigada pels darrers incendis forestals dels darrers anys, són els pins pinyers i les alzines sureres.

Els participants es trobaran a dos quarts de deu del matí a l´Oficina de Turisme i mitja hora més tard arribaran a la muntanya de Portbou, on tenen previst de fer la plantada popular de pins. Els participants rebran les eines per poder treballar. L´assistència s´ha de confirmar a través de l´Oficina de Turisme de Portbou o de facebook.com/festaAmunt.

Els organitzadors de la festa popular d´aquest dissabte recorden que la zona que volen reforestar, la Muntanya de Portbou, fa dos anys seguits que pateixen incendis forestals i que ja s´hi va dur a terme una iniciativa amb el lema Un xupito un pi. "Ara toca treballar", asseguren els organitzadors. Per agrair la col·laboració dels voluntaris, a partir de les dues del migdia, se celebrarà un dinar de germanor a les barraques dels pescadors.