El grup municipal d´Agrupació La Muga (ALM) -marca blanca d´ERC- de l´Ajuntament de Peralada s´ha quedat amb un sol regidor, Enric Serra, després que en el ple d´aquest dilluns al vespre es va comunicar l´expulsió de la qual va ser cap de llista d´ALM en les passades eleccions municipals, Maria José Romero, que passa a ser regidora no adscrita. Romero lamenta la situació i denuncia que no ha rebut "cap explicació ni resposta". El que hauria motivat l´expulsió de la fins ara alcaldable d´ALM a Peralada és l´intent de negociar amb l´equip de govern (CiU).

"La Muga volia fer una oposició radical i, davant de la impossibilitat de dialogar vaig demanar trencar la coalició amb La Muga", explica Romero, la qual admet que "fins ara, no podia treballar perquè no em diguessin trànsfuga i ara sí que podré fer coses pel poble". El cas de Romero es troba, ara, a mans de la Comissió de Garanties d´ERC perquè ho resolgui.

L´1 d´octubre passat, Joan Borrell, president comarcal d´ERC, va entrar un escrit a l´Ajuntament de Peralada donant la condició de representant únic de la coalició ALM-ERC-AM a Enric Serra, "sense donar cap raó", segons denuncia la regidora expulsada. Serra va justificar els motius de la decisió en el darrer Butlletí Municipal de Sant Martí.