L'Ajuntament de Figueres procedirà al canvi d'una vintena de lluminàries clàssiques vuitcentistes del centre de la ciutat per unes de nova generació amb tecnologia LED. Ubicades als carrers Sant Pere - tram entre Rambla i Besalú -, Portella, Lloses i plaça de l'Ajuntament, l'actuació s'ha planificat per complir amb les normatives de la Generalitat de Catalunya en relació a la despesa energètica de l'enllumenat públic.

Amb aquest canvi, els tècnics municipals han previst un important estalvi econòmic i energètic. I és que les lluminàries actuals són de 125w amb una potència de 2.656 w, mentre que amb les de tecnologia LED passaran a ser de 53w amb una potència final de 780w. L'obra té un pressupost de 33.361,32 euros i durant les dues setmanes de feina previstes es desmuntaran les línies aèries existents, s'obrirà una rasa per substituir l'estesa de cable elèctric, es canviarà la potència contractada i, finalment, s'instal·laran de 17 noves lluminàries.

El regidor de Via Pública, Joaquim Felip, explica que “es tracta d'una millora prevista des de fa temps pel servei municipal de manteniment de via pública. De fet, les noves lluminàries ja es van adquirir i pagar durant el 2014”. Felip afegeix que “amb aquesta actuació complim la normativa catalana i a més executem més actuacions que busquen l'eficiència en la despesa i consum elèctric en l'àmbit municipal, tal com hem fet els últims anys”.

Assessor energètic

Recordar que el Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament ha incorporat, aquesta tardor, un assessor energètic per a impulsar l'eficiència energètica en els edificis municipals. Segons el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, l'objectiu és estalviar energia, reduir l'impacte mediambiental associat a les emissions de gasos contaminants i, alhora, disminuir la despesa. Quant a la substitució de làmpades convencionals per llums led als edificis públics, aquest any ja s'ha canviat la il·luminació de la Biblioteca, el 2016 ja està aprovat canviar les de les dependències de la Guàrdia Urbana i està en estudi la substitució en el Poliesportiu municipal.