La riba dreta del Rec del Molí, entre el pont del carrer Emili Gandia i l´aparcament de l´avinguda Francesc Macià, ha guanyat un nou espai de passeig a peu i amb bicicleta. En aquest sentit, s´ha obert un nou pas amb sauló compactat de 250 metres de longitud i una superfície de 2.124 metres quadrats, al mateix temps que s´han executat diferents actuacions de millora paisatgística a les dues ribes del rec.

Dissabte vinent, 12 de desembre a les 12h, l´Ajuntament de l´Escala organitzarà una passejada per la zona per donar a conèixer aquest espai, que el 2011 ja va ser objecte d´una actuació de millora a la riba esquerra, adequant també el camí que hi havia a aquesta banda i eradicant espècies invasores.

En aquesta ocasió, el projecte també ha inclòs l´eliminació de la canya asiàtica, potenciant només el canyís autòcton, que és refugi de l´ornitofauna i punt de nidificació, i s´ha aprofitat per fer una neteja dels fangs i llots d´aquest tram del rec. S´han creat dues rampes d´accés i unes escales, així com s´ha rehabilitat l´antic pont que permetia el pas d´una banda a l´altra del rec.

També s´ha plantat arbrat de ribera per a la millora paisatgística de la zona, s´han col·locat bancs i s´han fet dues passeres de fusta que actuen com a miradors i espais d´observació sobre el mateix riu.

El regidor de Serveis, Robert Figueres, fa una crida a la ciutadania a fer-se seu aquest nou espai per passejar, però al mateix temps demana que "entre tots fem el possible per mantenir-lo el màxim de net, ja que malauradament ens trobem sistemàticament amb què es llencen moltes deixalles al rec".