L'Ajuntament de Figueres ha inciat el reallotjament en pisos municipals de les cinc famílies del bloc ocupat del carrer Ramon Mandri que tenien un contracte d'arrendament amb l'anterior propietari però que feia anys que no pagaven lloguer. Paral·lelament, des de Serveis Socials s'estan estudiant els casos de la resta de famílies -en total 19- per veure si compleixen els requisits per poder aplicar-hi el mateix protocol o bé disposen de familiars, rendes del PIRMI o altres habitatges. El regidor de l'àrea, Pere Casellas (PSC), va explicar que els consta que molts ja han marxat -tenint en compte que els habitatges es troben sense cap tipus de subministrament- i que la nit de dimecres només hi van dormir quatre persones. D'altra banda, estan estudiant ajuts a famílies que acullin -com estaria passant- alguns dels que han abandonat l'edifici.

La intervenció a l'edifici es va fer fa gairebé un mes, després d'anys patint ocupacions massives que havien arribat a deixar les instal·lacions en condicions molt greus que feien perillar la seguretat del bloc. Es van tallar les connexions, es va instal·lar una porta blindada i s'hi va posar vigilància -amb agents de seguretat privada i urbana. De fet, dels 24 pisos que hi ha, 19 estaven ocupats habitualment i en cinc casos es va determinar que tenien un lloguer amb l'antiga propietària, Gàlip, que va fer fallida i que mai es va regularitzar amb l'actual, el Banc de Sabadell. Aquests són precisament els que estan reallotjant l'Ajuntament en previsió que, tal i com s'ha compromès l'entitat bancària, puguin tornar al bloc un cop el rehabilitin. Una actuació que preveuen fer, va dir Casellas, en quatre mesos.

"Ells són molt optimistes però nosaltres no tant perquè només la instal·lació elèctrica s'ha de fer de nou", va explicar a preguntes de la CUP. Pel que fa a la resta, s'estan estudiant els casos per veure si poden acollir-se a la reubicació o a alguna ajuda. Casellas, però, va avançar que molts ja han marxat i que alguns han anat a casa de familiars. Per això, va dir que estudiaran la possibilitat d'ajuts als que els "ajudin" en aquest sentit. També es podrien concedir, va dir, en cas que lloguessin algun habitatge si complissin els requisits. Mentrestant els que hi queden continuen fent fogueres per escalfar-se.