Les ordenances fiscals per al 2016 de l'Ajuntament de Figueres han superat el tràmit del plenari municipal amb un ampli consens dels grups representats en el consistori. Anit, durant la sessió ordinària de desembre, el Govern format pels deu regidors de CDC, UDC i PSC, van defensar la seva proposta amb la incorporació de nombroses al·legacions presentades pels grups de l'oposició i particulars.

La majoria de portaveus va elogiar la feina feta pel regidor responsable d'aquesta àrea fiscal, Jordi Masquef (CDC), el qual va argumentar, una per una, les acceptacions o denegacions de les propostes presentades. Els tres regidors d'ERC van donar el seu vot afirmatiu als impostos i taxes pel 2016, mentre que els representants de Compromís per Figueres i el Partit Popular s'abstenien. Només la CUP i Ciutadans, amb tres i dos regidors respectivament, hi van votar en contra.

El procès participatiu d'aquestes ordenances ha estat molt més prolífic que en anteriors exercicis, com ja va quedar demostrat durant la preceptiva audiència pública. La regidoria de Comunicació i Participació Ciutadana, dirigida per Francesc Cruanyes (CDC) ha dut a terme diverses accions per fomentar aquest fet, tant a les xarxes socials com amb altres iniciatives innovadores, entre les quals hi ha hagut un xat obert en el web emporda.info, l'edició digital del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, des d'on els ciutadans han pogut expressar les seves inquietuds o preguntes sobre les taxes i els impostos. Les respostes del regidor Jordi Masquef es poden consultar en aquest mateix web.