El grup municipal d'ERC Figueres es mostra "decebut" perquè no s'ha aprovat la urgència de la moció que es presentava aquest dijous 3 de desembre per donar suport a la resolució de ruptura aprovada al Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre. Els republicans consideren més que lògica la urgència de la moció 24 hores després de la sentència del Tribunal Constitucional tombant la resolució I/XI del Parlament.

La portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, qualifica "d'injustificables" tots els arguments que s'han posat a sobre la taula per a no votar la urgència. Lladó argumenta que "de partits com el PP, el PSC o Ciutadans ens ho podíem esperar però no d'alguns regidors de CDC. No estem tots al mateix vaixell i tenim els mateixos objectius?"

Lladó argumenta que "ho hem portat al plenari per aconseguir el màxim consens perquè és una moció urgent de suport als nostres diputats, a la nostra gent i per implicar-nos també, al màxim, amb el procés. Però no hem trobat el mateix nivell de compromís amb qui sí que ho esperàvem". La urgència de la moció ha comptat amb els vots favorables d'ERC, de la CUP i dels regidors de CdC Francesc Cruanyes i Quim Felip.

D'altra banda, des d'ERC també es lamenta el paper dels dos regidors de Ciutadans que han abandonat la sessió plenària abans que es llegís la moció tot i que, finalment, no s'ha votat. La portaveu republicana considera "una falta de respecte envers la resta de regidors que esperem que no sigui una constant quan debatem qualsevol tipus de moció que faci referència al procés de desconnexió amb l'estat espanyol que ja està en marxa",

Des d'ERC es vol deixar clar que es persistirà i, en aquest sentit, amb vista al proper mes de gener es tornarà a portar la moció perquè es voti al plenari figuerenc.