S'ha iniciat a Roses la tercera i darrera fase de les obres de manteniment i millora del passeig Marítim, concretament en el tram comprès entre Salatar i la plaça de les Botxes. Els treballs culminaran l'arranjament del passeig fins a Santa Margarida, de més de 2 km de longitud, un dels més llargs de la Costa Brava.

El passeig de Roses és l'espai més concorregut per rosincs i visitants durant tot l'any i amb aquest projecte renova la seva imatge. Les primeres fases dutes a terme en els darrers anys han permès gaudir ja durant l'estiu passat d'un extens tram renovat, entre la bocana de Santa Margarita i el rec de la Bruneta. Les obres iniciades ara culminaran aquest arranjament fins a la plaça de les Botxes, amb un recorregut total de 2.020 metres lineals.

El passeig Marítim de Roses va ser construït a partir del 1995, cofinançat per Costes i l'Ajuntament de Roses. Fet en dues fases, la segona es va acabar l'any 2000, unint així el casc de la vila amb Santa Margarida, passant pel Salatar.

Passats prop de 20 anys des de l'execució de la primera fase i 15 de la segona, s'han hagut de posar al dia aspectes com la jardineria, la il·luminació i altres elements constructius, com ara el muret de separació amb la platja.

Un altre dels aspectes que s'estan considerant dins el propi projecte és un estudi sobre la solució definitiva per al drenatge del passeig, el qual es veu afectat per inundacions periòdiques durant els temporals de llevant.

Les tasques que s'executen actualment suposen la millora en mobiliari urbà (els bancs es reparen, redistribueixen i se n'incorporen de nous, se substitueixen les pilones deteriorades i es reubiquen dutxes i rentapeus per millorar-ne l'accessibilitat), la renovació de paviments i revestiments malmesos, les actuacions en jardineria per garantir el bon estat i conservació del nou arbrat i jardineres, i la renovació del sistema de drenatge. Una última acció serà la formació de dunes a la sorra de la platja.

El termini previst per a la realització de les darreres fases compreses entre el rec de la Bruneta i la plaça de les Botxes és de 8 mesos i compten amb un pressupost de 301.000 euros.