L'empresa municipal Rosersa instal·la aquests dies a les platges urbanes de Roses pantalles protectores per actuar contra l’erosió eòlica, gràcies a les quals es minimitzen els desplaçaments i la pèrdua de sorra produïts pels efectes del vent. El sistema s’aplica tant a la platja Nova de Roses, com a la resta de trams de platges urbanes on es detecta la necessitat d’aquest tipus de protecció.

Les tanques que s'estan instal·lant estan formades per una lona de material geotèxtil que actua com a pantalla de contenció. La seva instal·lació es realitza longitudinalment al llarg del tram de platja a protegir. En el cas de la platja Nova, es procedeix a la seva col·locació en paral·lel al passeig Marítim, abastant tot el tram comprés entre l'inici de la plaça Catalunya i la Riera Ginjolers. Els treballs de col·locació d'aquestes pantalles tindran una durada de tres setmanes.

La mesura, que es porta a terme a Roses des de l'any 2006, evita que l'acció del vent desplaci la sorra cap a l'espai enjardinat i el propi passeig adjacents. L'actuació s’emmarca dins el programa de preservació de les platges urbanes del municipi promogut per l'Ajuntament de Roses, en aplicació de les directrius marcades pels certificats mediambientals EMAS i ISO 14001 aconseguits l’any 2003.