L'AMPA de la Llar d'Infants Es Papanell de Cadaqués ha enviat una circular als pares per evitar que la llar redueixi l'horari l'estiu vinent, una proposta que l'Ajuntament estava estudiant. La recollida pretén pressionar perquè no es faci efectiu. Per la seva banda, l'Ajuntament sosté que no hi ha res en ferm i que ni tan sols se'ls fa informar formalment.

Des de l'AMPA han enviat una carta informativa als pares per explicar que des de l'AJuntament, en dues ocasions, diuen, "se'ns ha fet saber" que "tenen la intenció de tancar la llar d'infants les tardes dels mesos de juliol i agost, sent l'horari de nou a les tres de la ?tarda, i el mes de setembre tancar per vacances". Segons l'associació de pares, el motiu que els han al·legat és que els nens surten cansats; que al pati a la tarda fa molta calor; que les mestres necessiten temps per preparar el nou curs; i que les mestres necessiten formar-se.

No estan d'acord amb això i mostren un ressentiment per la resposta municipal que diuen ha estat que agafin un "cangur" o un "au-pair". Per això, fins i tot defineixen què és un cangur o un au-pair.

Amb la carta manifesten que volen que els pares i mares que no hi estiguin d'acord signin la instància i la presentin a l'Ajuntametn per tal que no puguin portar a terme aquesta proposta. Consideren que Cadaqués "necessita d'aquest servei en plena temporada alta perquè la gran majoria de cadaquesencs vivim del turisme".

L'Ajuntament ha informat que es tracta d'una qüestió que volen estudiar però no hi ha res ferm. A més, la idea era tancar uns dies per preparar el curs següent. La llar d'infants obre de les nou del matí a dos quarts de sis de la tarda. Tanca per setmana Santa, Nadal i tres setmanes el mes de setembre. Per tant, si es tirés endavant la proposta suposaria principalment una reducció horària a l'estiu.