El representant municipal d´ERC de Castelló d´Empúries, Salvi Güell, ha presentat instància a l´Ajuntament per exigir a l´alcaldessa del municipi, Assumpció Brossa, que desautoritzi les "desafortunades" declaracions que el primer tinent d´alcalde, Julià Genovés (PP), va fer en relació al sector independentista. En elles ,el regidor popular va dir que són víctimes "d´una locura sobiranista" que està "atacant les neurones" de tots ells. Aquestes ofensives paraules van ser pronunciades en el torn de precs i preguntes del darrer Ple ordinari, quan Güell va donar l´oportunitat a Genovés a retractar-se d´aquestes afirmacions que havia pronunciat dies enrere a través d´Empordà Televisió. Lluny de penedir-se de les desafortunades declaracions, Genovés va reafirmar-se i va mantenir-les i repetir-les en el plenari municipal davant la passivitat de l´Alcaldessa, de Convergència i Unió .

Per a ERC, "és molt greu que l´alcaldessa no desautoritzés les paraules del primer tinent d´alcalde i consentís que s´insultés d´aquesta manera a les gairebé dues mil persones que van votar l´opció de la independència a Castelló d´Empúries".

Els republicans consideren que, si no es desautoritzen les paraules de Genovés, "l´Alcaldessa passarà automàticament a ser còmplice de la ideologia del regidor popular, ja que no pot consentir-se que en un estat de dret algú ataqui i menystingui qualsevol ideari polític, i menys si venen d´un representant com és la figura del primer tinent d´alcalde".