L´àrea de Joventut del Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha obert les inscripcions de la cinquena edició del Projecte Okup'Alt 2016, de formació professionalitzadora, adreçat a tots els joves de 16 a 24 anys que tinguin interès en aprendre un ofici i cercar feina.

El projecte, com a cada edició, tindrà el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori que faran el seguiment als joves, comptarà també amb l´assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d´oferir pràctiques en aquests oficis, que seran formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s´ofereixen en aquesta nova convocatòria.

El curs es portarà a terme del 18 de gener al 15 d´abril de l´any vinent i es proposa realitzar tasques relacionades amb el sector agrícola (treballs forestals), amb el sector de la construcció (manteniment) i amb el sector de la imatge i l´estètica personal (perruqueria). Les tasques que es realitzaran estaran relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l'objectiu d'arranjar equipaments municipals i comarcals) i com a novetat s'introdueix perruqueria i imatge personal (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d'estètica i d'imatge).

Els participants s'hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l'Okup'Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l'hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d'entrevistes, entre altres). També es realitzaran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.

El termini per formalitzar les inscripcions acaba el 23 de desembre i es pot realitzar a l´Oficina Jove de l´Alt Empordà o a les àrees de Joventut de cada municipi.