Les màquines han començat a treballar aquest dilluns, tal i com estava previst, al segon tram de les obres de millora del front marítim del nucli antic. La setmana passada ja s'havien desmuntat les estructures de les terrasses d'aquest tram, que va des del corriol de l'Usach fins al carrer Santa Màxima.

Mentre van avançant les obres, l'empresa constructora va habilitant passos provisionals per tal d'intentar que les afectacions per als veïns i els locals de la zona siguin els mínims possibles.

Al primer tram, des de la Punta fins al corriol de l'Usach, ja s'ha col·locat la base de formigó sobre el qual s'ha de fer el nou paviment en un espai de sis metres d'amplada davant la façana dels edificis.

Aquest dilluns s'ha començat a desmuntar el giratori de la Platja, sobre el qual hi havia l'antiga "màquina de treure", que havia servit per treure les barques de l'aigua quan la Platja s'utilitzava com a port. L'engranatge de la màquina, que era a la part alta del giratori, quedarà dipositat al Museu de l'Anxova i de la Sal. També es conservarà el norai i la placa que també formaven part d'aquest giratori.