ERC Figueres ha anunciat, aquest dilluns, que ha aconseguit que l'equip de govern de l'Ajuntament de Figueres -format per CDC, UDC i PSC- incorpori a les ordenances fiscals 2016 set de les nou propostes d'al·legacions que els republicans han presentat durant el període pertinent. Entre les aportacions que s'han aconseguit sumar hi ha reducció del preu de l'estacionament de la zona blava, bonificacions per rehabilitar façanes o cedir solars per a usos socials i públics o noves incorporacions a la Tarifa Social per a jubilats, pensionistes i persones amb escassa capacitat econòmica.

Des del grup municipal les al·legacions es van entrar al registre el 12 de novembre i, des d'aleshores, s'han produït diverses reunions amb responsables de l'equip de govern per tal de trobar punts d'acord. És a partir d'aquestes converses que s'ha aconseguit aportar vuit al·legacions que es basen en garantir l'equitat per a tots els figuerencs.

La portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, explica que “estem satisfets amb les aportacions que hem pogut incorporar a les ordenances fiscals 2016 de Figueres”. Lladó argumenta que els eixos centrals de les propostes passaven per “reduir les mancances socials del document presentat per l'equip de govern. El nostre l'objectiu és garantir la justícia social i el principi del repartiment proporcional de l'esforç fiscal”.

Equitat social i dinamitzar l'economia

Gràcies a l'aportació d'ERC es registrarà una reducció de les tarifes de zona blava al tram d'entre 30 i 40 minuts (es podrà estacionar pagant entre 35 i 55 cèntims). També destaquen altres al·legacions acceptades com la bonificació de l'impost de construccions en un 95% per a rehabilitacions de façanes d'edificis de més de 35 anys; la bonificació del 95% de la plusvàlua per successió per motiu de mort en vivendes habituals; tarifes socials en aigua per a jubilats, pensionistes i persones amb escassa capacitat econòmica i bonificacions per llicències d'obertura que garanteixin la implantació del petit comerç.