L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha exigit a Endesa que faci les intervencions que calgui a per acabar amb les apagades intermitents que pateixen els veïns dels barris de Sant Joan i el Culubret. La situació ja es va donar l'any passat quan, amb l'arribada de la fred, la llum es tallava a zones dels barris sobretot durant la nit. Aquest situació s'està repetint des de fa dues setmanes. Segons l'alcaldessa, tenen contrastat que hi ha entre un 20% i un 25% de les llars que tenen la llum punxada i, per tant, creu que és una xifra que no justifica que cada vespre hi hagi veïns que es quedin sense llum durant tres o quatre hores. "Hi ha gent gran i famílies que paguen cada mes la factura i això no ho puc permetre", ha dit.

Amb l'arribada de la fred augmenta el consum d'electricitat i, als barris de Sant Joan i el Culubret, torna a anar aparellat amb talls de llum constants per sobrecàrrega de la xarxa. "Està tornant a passar el mateix que l'hivern passat, que hi ha apagades pràcticament cada dia i a les hores de més fred", ha explicat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

Normalment, els talls són d'unes hores i en diversos sectors dels barris però, segons ha indicat Felip, aquest dissabte hi va haver una apagada generalitzada a tot arreu, que va afectar uns 1.100 veïns i que no tenien llum ni dins ni fora de casa perquè tampoc funcionava l'enllumenat públic.

L'alcaldessa admet que una part de problema és que hi ha entre un 20 i un 25% dels veïns d'aquest barri que tenen la llum punxada i no paguen a la companyia. "No neguem que és un problema, però un 20 o un 25% de veïns connectats de manera fraudulenta pot suposar la interrupció general del subministrament als veïns?", s'ha preguntat Felip que detecta, també, manca d'inversió d'Endesa al barri.

"Ens hem compromès a tornar a fer operatius i batudes per detectar situacions de frau, però exigim solucions immediates per als veïns perquè no podem permetre que aquests talls s'allarguin més", ha afirmat Felip, que afegeix que reclamen a Endesa que analitzin quin és el problema -si és per deteriorament de la xarxa o per capacitat- i que posi fil a l'agulla "immediatament" per esmenar-ho.

"Hi ha veïns que són grans, persones malaltes que no podem permetre que estiguin cada nit sense llum", ha conclòs Felip.