Aquest cap de setmana s'ha fundat a Roses el Comitè Local de Demòcrates de Catalunya. Així Roses, es converteix en la primera població de l'Alt Empordà i una de les primeres de les comarques gironines, que crea el seu propi Comitè Local del nou partit, gràcies a l'empenta de dos dels seus fundadors, els ex regidors Ambrosio Martínez Olivares i Sílvia Ripoll Cayuela, que en la legislatura 2011-2015 eren membres del consistori rosinc com a representants d'Unió Democràtica.

Elena Ribera, fins fa poc Diputada d'UDC per Girona al Parlament de Catalunya, és membre del Comitè Demòcrata Nacional i candidata de la nova coalició Democràcia i Llibertat (formada per Convergència + Demòcrates + Reagrupament) a les Corts Espanyoles, tot ocupant el segon lloc de la llista per Girona. Ribera, no s'ha volgut perdre la fundació del Comitè Local i ha afirmat que era un "dia històric" per a Roses, tot quedant impressionada per les ganes dels Demòcrates d'"assumir tasques al servei dels rosincs amb molta il·lusió i bon rotllo".

El Portaveu del Comitè Demòcrata Local (CDL) de Roses és Ambrosio Martínez Olivares i Silvia Ripoll Cayuela la responsable de Relacions Institucionals, mentre Thomas Spieker ha assumit la responsabilitat sobre el Territori i de Comunicació. Tura Ferrerons serà la responsable d'Economia del partit i Imad Aljunaydi el de la Implantació. Ariadna Laari Duañas i Camen Barbera Margalef s'encarregaran de les àrees de Joventut i Gent Gran, respectivament.