El matí del 30 de novembre del 2014, els figuerencs es van llevar amb una notícia sorprenent: la Rambla s'havia enfonsat. La notícia era certa i va commoure la societat empordanesa, ja que afectava un dels espais més emblemàtics de la ciutat. Durant la nit va caure una pluja excepcional provocada per un temporal de llevant que va causar nombroses inundacions en conreus i pobles.

La riera Galligans va haver de suportar un cabal d'aigua massa alt i el tram cobert de la Rambla, el del costat del carrer Sant Pau, va cedir fent caure dos plataners centenaris sobre les casetes de la Fira de Nadal, que encara s'havia d'obrir. La ciutat va viure una situació excepcional durant setmanes, mentre la reparació del passeig mantenia tallada el seu vial lateral a la circulació de vehicles i persones.

Aquest dilluns, coincidint amb el primer aniversari d'aquell desastre, l'equip de govern de Marta Felip té previst fer un balanç de les accions dutes a terme per reparar la Rambla i evitar que un fet semblant torni a passar.