El BOE ha publicat aquest dissabte l'anunci de licitació de la construcció de la rotonda d'accés a l'estació del TAV a Vilafant, a l'Alt Empordà, al punt quilomètric 38,75 de la carretera N-260. El pressupost base de la licitació puja fins a 669.811,77 euros. Es tracta d'una obra llargament reivindicada pels veïns de la zona i per part del consistori arran del gran nombre d'accidents que s'han produït en aquest indret. Ara fa mig any, els veïns van portar a terme diversos talls a l'N-260 per reclamar a Foment que fes un pas endavant i arrenqués els treballs. Segons els veïns de la zona, aquesta cruïlla on conflueix la nacional i l'entrada de l'estació d'alta velocitat, és "un punt negre" amb una alta sinistralitat.

Tal i com van denunciar els veïns el passat abril, el projecte per construir la rotonda es va redactar per via d'urgència amb un pressupost de 600.000 euros l'any passat però, durant un any, no s'havia fet cap moviment.

Segons l'anunci del BOE, les obres hauran de durar uns tres mesos i la presentació de propostes estarà oberta fins les onze del matí del proper 12 de febrer del 2016. S'ha de fer de forma manual davant la Direcció General de Carreteres a Madrid.