Govern inestable

Plega la segona regidora de Cabanes en només 6 mesos per discrepàncies

El passat mes d'agost també ho va fer la tinent d'alcalde per desavinences amb Àlex Hernández (CiU)

26.11.2015 | 08:04

L'equip de Govern de CiU a Cabanes ha perdut una nova regidora, la segona en els escassos sis mesos que fa que es va constituir el nou ajuntament, segons publica el Diari de Girona. La primera va ser la tinent d'alcalde, Caterina Casanovas, que va al·legar desavinences amb l'alcalde, Àlex Hernández, i que va acabar passant a ser regidora no asdcrita. Ara ho ha fet la fins ara edil de Salut, Acció Social i Benestar, Núria Tubau, que s'ha limitat a dir que «s'ha canviat el sistema de treball i no m'hi sento còmode».

En el seu cas, ha decidit renunciar a l'acta per la qual cosa la previsió és que assumeixi el seu càrrec la número sis de la llista, Antònia Gimbernat. El Govern de Cabanes es quedarà així amb quatre dels cinc regidors que tenia. Tres més, dos d'ERC i la regidor no adscrita, formen part de l'oposició. Precisament, el portaveu d'Esquerra, Pere Ylla, admet el malestar que hi ha a l'Ajuntament i que s'ha agreujat amb la nova dimissió. Aquest diari ha intentat sense èxit contactar amb Hernández, que no ha respost a les múltiples trucades.

Hernández va repetir en aquestes eleccions municipals com a cap de llista i va revalidar l'alcaldia que ostenta des del 2011 al capdavant de l'antiga federació. L'equip de Govern que va conformar amb la llista, però, no ha durant ni mig any. La primera a abandonar les files convergents va ser Casanovas, que a banda de tinent d'alcalde era també responsable de Tresoreria, Medi Ambient, Cultura i Educació. Va al·legar «incompatibilitats» amb el batlle per unes maneres de fer «diferents». L'edil, però, va dir que volia continuar treballant pel municipi i al ple de renúncia va anunciar que es mantindria com a regidora a l'oposició, sota la figura de no adscrita. D'aquesta manera, el Govern passava a tenir quatre regidors. La nova dimissió de Tubau se suma a discrepàncies tot i que tampoc ha volgut entrar a detallar els motius concrets. Esquerra diu que és evident que hi ha mal estar però que no es plantegen impulsar cap moció de censura contra ell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema