El cap de llista de Democràcia i Llibertat pel Congrés a Girona, Jordi Xuclà, ha iniciat avui a Lloret una ruta per les comarques gironines per prendre, durant la precampanya, el pols econòmic i social sobre el terreny, obrir debats, escoltar la gent i reclamar el que pertoca per a Catalunya. Xuclà s'ha reunit avui, a Lloret de Mar, amb una cinquantena de representants del sector turístic, del comerç i altres serveis de la comarca de la Selva, en una trobada que ha comptat amb la presència de l'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, el candidat al senat Pere Saló i l'exalcalde i candidat suplent al Senat, Romà Codina.

"A banda d'anar a Madrid a culminar el procés sobiranista també hi anem per continuar treballant, en el mentrestant, per reclamar les millores que ens pertoquen en infraestructures i en molt altres àmbits", ha destacat Xuclà. Segons ha remarcat, "l'Estat espanyol ha despenjat la Selva marítima de les comarques gironines en un pla programat i pensat i ha descartat desdoblar la N-II de Maçanet a Tordera". El candidat de Democràcia i Llibertat pel Congrés ha recordat que "tenim un aeroport de planificació estatal estalinista que perjudica el turisme" i que "les inversions de l'Estat per al 2016 son dues rotondes per la N-II, i per tant, una presa de pèl".

En relació a la situació política, Xuclà manté que "es trobarà un camí, de la mateixa manera que tots els rius acaben trobant la manera d'arribar al mar". "Cal donar una sortida política a la situació actual. Com diu la cançó dels Manel ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí i ens cal una mobilització per tenir la força necessària per reclamar els canvis que ens calen". "Només ens en sortirem, però, si guanya qui sap conduir aquesta situació a bon port, que és al port de l'Estat propi", ha afegit Xuclà.