L´Escala tindrà més d´una cinquantena d´activitats aquest Nadal, des de l´encesa de l´enllumenat nadalenc (el 4 de desembre) fins a la diada de Reis. Per primer cop s´ha decidit unir totes aquestes activitats en un sol tríptic per tal de facilitar a l´usuari conèixer tota la programació.

Una altra de les novetats d´aquest any és la potenciació del Mercat de Nadal, que cada any se celebra pel pont de la Puríssima, amb una "shopping night", que implicarà a un centenar de comerços del municipi i que suposarà, no només que els clients puguin anar de compres de vuit del vespre a mitjanit, sinó accedir a diferents promocions i descomptes. Una trentena d´establiments situats fora del nucli antic portaran la seva botiga durant la Shopping Night (5 de desembre a la nit) al Mercat de Nadal en forma de parada, sumant-se d´aquesta manera a les botigues del centre que estaran obertes, i també es faran diverses actuacions de música, ball i teatre durant la nit. Els compradors podran provar sort en una diana amb nombrosos premis cedits pels establiments col·laboradors (cal ser major de 18 anys). A més, diverses entitats s´han implicat oferint serveis complementaris, com te, cremat, xocolata, caldo o calçots.

D´altra banda, es posaran diverses guardioles per tal de recollir diners en benefici de la Marató de TV3.

Aquesta nova activitat s´ha organitzat amb el suport de l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic i la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l´Escala i "té com a objectiu la dinamització del comerç local i la potenciació de l´inici de la campanya nadalenca", remarca la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Marta Rodeja, la qual destaca també que amb el conjunt d´actes programats aquest més s´intenta arribar a tots els públics.

L´activitat que dóna el tret de sortida a les activitats nadalenques d´aquest any és l´encesa de l´enllumenat (4 de desembre, 17.30h), a càrrec dels alumnes de l´escola TeArt, i l´arribada del Tió a la plaça de l´Ajuntament. Durant el cap de setmana de la Puríssima, a més del Mercat de Nadal, hi ha diferents activitats, com tallers d´scrap, concerts, el tradicional concurs de dibuix infantil o la quina del CER.

Un altre clàssic d´aquestes dates és la Mostra de Cuina de Nadal, que arriba ja a la 21a edició i se celebrarà del 14 al 16 de desembre. El Parc Infantil de Nadal (27 de desembre), la Cursa de Sant Esteve (26 de desembre), la Festa del Cagatió (23 de desembre), la XXXV Mostra Col·lectiva d´Artistes Escalencs (des del 28 de desembre), el Ball de Cap d´Any, l´Aplec del Sol Ixent (1 de gener), tallers, exposicions i visites guiades a Empúries (veure tríptic) o l´arribada dels Reis (5 de gener), són algunes altres activitats programades per a aquestes festes.

El regidor de Cultura, Rafel López, apunta que la Sala Polivalent tindrà un paper destacat en el conjunt de la programació nadalenca. "Després d´un any i mig de vida d´aquest equipament, hem anat intentant incremntar les activitats i aquest Nadal intentem fer coses per a totes les edats, des del parc infantil, a un concert per a joves amb el grup Croissing, un altre de gospel, un taller de decoració d´arbres de Nadal o una tarda de cinema", apunta López. (info Sala Polivalent)

Les activitats agrupades al tríptic de les festes de Nadal estan organitzades per l´Ajuntament de l´Escala, l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic, la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l´Escala, l´Agrupació Sardanista Avi Xaxu, l´Associació Cultural El Rossetó, el CER, el Club d´Atletisme l´Escala-Empúries Flama 91, el Futbol Club l´Escala i El Centre d´Interpretació del Peix Maram.

"La nostra voluntat és que hi hagi activitat i que la gent gaudeixi i es quedi al poble també per aquestes festes", afirma el president de la UBET, Narcís Peraferrer.