Fins a 56 punts de recollida, principalment supermercats, hi haurà en aquesta nova edició del Gran Recapte, que es fa aquest divendres i dissabte, impulsat per la Fundació Banc dels Aliments. Tot i que l´Alt Empordà ja ha assolit la xifra de voluntaris necessaris, el president de la Federació de Bancs d´Aliments de ­Ca­talunya, Frederic Gómez, anima a qui ho desitji a apuntar-s´hi a la web de la Fundació -granrecapte.com- i a engruixir la llista de reserva "per si hi ha alguna baixa imprevista".

L´any passat, el Banc dels Aliments van aconseguir recollir un 20 per cent més que l´edició passada, és a dir, van arribar a les 536 tones. Enguany, el repte és mantenir el nombre de quilos, ja que tot i que "hi ha menys famílies per atendre -unes 38.000- el que se´ls dóna no arriba ni a 200 grams per dia", un fet preocupant. Gómez explica que l´objectiu és que les famílies rebin més aliments i més variats. Així, comenta que allò que hauria d´aportar, principalment, la gent és oli, llet, conserves de peix i de carn, sucre, farina i suc de tomata. Assegura que de pasta, llegums i arròs el Banc dels Aliments en disposa procedent d´excedents de la Unió Europea. Explica que aquests productes, a més, cal cuinar-los i això s´afegeix al greuge de la pobresa energètica.

Frederic Gómez reflexiona sobre l´alt nivell de solidaritat de la gent i també, naturalment, de les mateixes superfícies comercials que aporten, totes elles, un tant per cent -en algunes és fix- del que han venut aquell dia. "Aquestes són aportacions que compten molt", comenta el president de la Federació, qui també representa la delegació de les comarques gironines.