Jordi Xuclà, cap de llista per Girona al Congrés dels Diputats per Democràcia i Llibertat en les eleccions del 20-D, ha reclamat una "golejada com la del Barça o superior" en aquella contesa per "consolidar" el procés sobiranista. Xuclà ha fet una crida a la mobilització ciutadana per demostrar a les urnes que la "voluntat del poble català" és "guanyar la batalla" i obtenir una victòria "clara" que freni el PP i Ciutadans. "Les properes eleccions són una gran oportunitat per culminar el procés en una segona volta i reafirmar-lo", ha remarcat. "El neocentralisme del PP i la suspensió de l´autonomia només es pot aturar a les urnes amb un vot massiu a favor de la coalició", ha afegit.

Xuclà ha remarcat que Democràcia i Llibertat és "un partit nou per a un País nou". "El PP-AP de Jorge Fernández Díaz i el PSOE-PSC de Carmen Chacón són l´altra cara de la moneda", ha indicat.

En relació a les amenaces del PP, afirma que "no ens espanten, perquè el 27S es va veure que hi ha una gran majoria que vol un canvi profund. L´única manera d´aturar-les és amb una mobilització massiva a les urnes a favor del sobiranisme i del nostre País".