El Consell Comarcal ha obtingut la subvenció per al Pla de foment territorial de turisme de la Generalitat. El projecte per al Foment del valor turístic dels espais naturals protegits de l´Alt Empordà pretén potenciar el turisme actiu i sostenible i s´ha treballat i presentat amb la col·laboració dels municipis del Port de la Selva, Llançà, Portbou, Peralada, Castelló d´Empúries, Sant Pere Pescador i el Consorci dels Aspres.

El cost del projecte és de 625.349 €, i la subvenció aprovada és de 312.674 €, que representa el 50% del total. La resta l´aporten els ajuntaments on es realitzen les actuacions més importants, mentre que les actuacions més transversals són a través de l'impost turístic que rep el mateix Consell. El Pla s´ha inclòs en el pressupost del Consell per al 2016, que té previst aprovar el ple d´aquest dimarts, i que s´incrementarà a causa del capítol d´inversions, on, a més del pla de foment del turisme, també hi ha el centre de tractaments de residus -a l´abocador comarcal de Pedret i Marzà.

Aquest projecte que preveu realitzar actuacions a trenta municipis de la comarca és fruit del treball conjunt dels ajuntaments, consorcis i Consell Comarcal de l´Alt Empordà, i parteix de la base del Pla d´acció sectorial en l´àmbit del desenvolupament turístic i del Pla estratègic en l´àmbit del desenvolupament i dinamització econòmica i ocupacional de l´Alt Empordà. A més, té el suport del sector privat, les associacions Empordà Turisme, Càmpings de Sant Pere i Turisme rural Girona, a més a més dels parcs naturals.

Aquest pla s´iniciarà aquest 2015 amb l´adequació, renovació,