L´associació Vilajuïga Tots per Tots ha obert un nou període per poder sol·licitar un hort, dins del projecte d´hortes comunitàries i fins al proper 18 de desembre estarà obert el període d´inscripció. El projecte va començar fa tres anys "per la inquietud d´unes quantes persones del poble, que davant de la crisi econòmica, en comptes d´optar per la queixa i la comoditat, prefereixen prendre la iniciativa i proposar noves formes de fer les coses per fer possible una realitat millor per a tothom", recorden els responsables de l´Associació Tots per Tots de Vilajuïga.

Gràcies a la cessió d´un hort, l´any passat van començar quatre hortolans. Les hortes comunitàries són per a persones de Vilajuïga amb ingressos baixos o situació d´atur. "Compartir l´hort és un bon exercici de convivència i integració social. També -afegeixen- tenir cura del nostre paisatge com un bé cultural i humà".

Aquest any els cedeixen un altre hort, de manera que disposaran de sis parcel·les per a cada hortolà i una de gran per compartir-la, on plantaran patates, cebes, alls, etc., i herbes aromàtiques. El cultiu és ecològic i més endavant faran cursos. En cas de tenir més cessions d´horts, ampliaran el projecte. Els interessats poden enviar un correu a totspertotsvilajuiga@gmail.com.